Belkaart

Om goedkoop internationaal te bellen wordt er vaak gebruik gemaakt van de Internationale belkaart. Ook om goedkoop van Nederland naar andere bestemmingen te bellen word hier gebruik van gemaakt. Er zijn verschillende soorten belkaarten die per product gericht zijn op een bepaald land of continent. Een belkaart wordt vaak een callingcard genoemd, de meest bekende belkaart/callingcard zijn onder andere: Cobra, Budgetphone, Lycastar, Friends, Africatel en Solo.

 

 

Voordelen belkaart

Het voordeel van een belkaart in plaats van bellen met je simkaart is dat je voor elk gebied een kaart hebt. Zo is het mogelijk om goedkoop te bellen naar het buitenland. De belkaart is te gebruiken vanaf een telefooncel, huistelefoon en mobiel kan er gebruik gemaakt worden van een belkaart. De kaarten zijn vaak ook in de gevangenis te gebruiken.

Er zijn ook belkaarten die je mee kan nemen naar het buitenland om vanaf je vakantiebestemming naar Nederland te bellen. Een voorbeeld hiervan is Budgetphone, de tarieven kan je vinden op de site via downloads. De tarieven van de overige belkaarten kan je hier ook vinden.

 

Hoe werkt het?

Hoe werkt een belkaart? Op de belkaart staan er verschillende inbelnummers, na het inbellen kies je je pincode en vervolgens de bestemmingscode van het betreffende land gevolgd door het telefoonnummer. Per belkaart kan dit verschillen, koop je je beltegoed via prepaidzuil dan zal er precies worden uitgelegd hoe de belkaart te gebruiken is. De pincode/opwaardeercode en de bijbehorende gebruiksaanwijzing ontvang je direct per mail. In de uitgebreide gebruiksaanwijzing wordt er stap voor stap uitgelegd hoe de belkaart werkt. Via deze site kan je ook eenvoudig de tarieven van de Internationale belkaarten vinden.