Simkaarten

Simkaarten zijn kaarten die voornamelijk gebruikt worden voor telefoontoestellen, sinds de Ipad zijn daar ook de tablets bijgekomen. De afkorting SIM staat voor: subscriber identity module. Elke simkaart is uniek door het 13-cijferig referentie nummer. 

 

 

Er zijn ook speciale simkaarten voor uw tablet, zodat u altijd online kan zijn waar en wanneer u dat wilt. Simkaarten zijn in verschillende toestellen te gebruiken, tenzij er een simlock op het toestel zit. Als er een simlock op het toestel zit dan is het toestel alleen te gebruiken met bijgeleverde simkaart, een andere simkaart zal dan niet werken in het toestel. Het is meestal wel mogelijk de toestellen simlockvrij te maken, u kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw provider.
De meeste simkaarten zijn beveiligd met een pincode als de gebruiker meer dan 3x een verkeerde pincode invoert zal de simkaart geblokkeerd worden totdat de PUK code is ingevoerd. De PUK code wordt standaard meegeleverd met de simkaart, met deze code kunt u uw simkaart weer activeren.

 

 

Bij prepaid simkaarten is de identiteit van de gebruiker niet bekend, tenzij de gebruiker zichzelf online heeft geregistreerd bij desbetreffende provider. In andere landen zoals Spanje is ook de identiteit van de prepaid gebruiker bekend. Bij abonnementen is dit in Nederland ook het geval, op de simkaart staan de identiteitsgegevens van de gebruiker.

 

Simkaarten zijn er in verschillende vormen, sinds de Iphone 4 en Ipad is er een nieuwe micro simkaart op de markt gekomen. Deze simkaart is kleiner dan de reguliere simkaart.

 

Verschillende soorten simkaarten

Er zijn verschillende soorten simkaarten, normaal gesproken zijn de simkaarten gericht op het land waar de simkaarten verkocht wordt. Er zijn ook uitzonderingen, een Telesur simkaart is te gebruiken in zowel Nederland als in Suriname. De gebruikers van Telesur bellen in Nederland en in Suriname tegen het lokale tarief. Voor de simkaart gelden ook 2 nummers, een nummer beginnend met +59 en met +31. Zodat u in beide landen tegen een lokaal tarief kunt bellen.

 

Toggle Mobile is een ander voorbeeld, Toggle Mobile richt zich op de reizende prepaid beller. Toggle Mobile heeft aantrekkelijke roamingskosten en u kunt met deze simkaart tegen het Nederlandse toggle tarief bellen in onder andere de volgende landen: Australië, Denemarken, Nederland, Noorwegen, Germany, Switzerland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Dit zijn landen die binnen het netwerk van Toggle Mobile vallen.

 

Er zijn ook provider die aantrekkelijke tarieven aanbieden om te bellen naar het buitenland voorbeelden hiervan zijn: Lyca Mobile, Lebara Mobile, T-Mobile PrePaid International, Vectone en GT-Mobile.

 

Bent u opzoek naar een nieuwe provider óf een tweede simkaart, bijvoorbeeld om goedkoop te kunnen bellen in en naar het buitenland? Dan kunt u ons uitgebreide assortiment vinden via www.prepaidzuil.nl. Hebt u andere vragen met betrekking tot de verschillende providers, of wilt u advies welke prepaid simkaart het beste bij u past? Stuurt u dan een mail naar: vragen@prepaidzuil.nl.